Deponiet på Brennevinsmyra
Maren Miljøservice AS har ett moderne deponi bygd etter beste standard, med dobbel bunntetting og eget renseanlegg. Deponiet er godkjent for mottak av forurensede masser i klasse 1 til 5 i henhold til tilstandsklasser for forurenset jord. Det tas også imot gips, betong, asbest og andre inerte masser. Før levering av masse til deponi må det fylles ut deklarasjon, og ved behov må det tas en innholdsanalyse. Vi veileder gjerne i hvordan dette gjøres. Priser avhenger av fraksjonstype og mengder.
Ta kontakt for tilbud og nærmere informasjon.
Avfall som deponeres kan forårsake utslipp av helse- og miljøfarlige stoffer i mange tiår framover. Derfor er det viktig at avfall deponeres på en kontrollert og forsvarlig måte.
Krav til private og kommunale avfallsdeponier
Formålet med avfallsforskriften kapittel 9 er at deponiene skal drive på en kontrollert og forsvarlig måte, slik at skade på mennesker og miljø unngås i størst mulig grad. Det kreves blant annet dobbel bunn- og sidetetting, sigevanns- og metangasshåndtering, samt krav til overvåking av utslippene ved deponier.
Forskriften stiller også krav om at de som driver avfallsdeponiene skal ha kunnskap om avfallets potensielle miljøskadelige egenskaper. Miljøkravene skal på sikt redusere utslippene fra deponiene.
Deponier som ikke oppfylte de nye kravene som kom i 2002 måtte legges ned. Disse deponiene har fått krav til avslutning og etterdrift, siden det fortsatt vil være utslipp fra dem i mange år fremover. Fra å være rundt 330 deponier i 1992, er det nå om lag 60 avfallsdeponier igjen i Norge.