Skyll, brett og stapp – og vinn inntil 100 000 kr!

Returkartonglotteriet lever i beste velgående og senest i november 2016 hadde vi en heldig vinner som vant kr 10 000 ved å skylle, brette og stappe drikkekartongene før de ble kastet i papiravfallet.

Fire ganger i året går Brit og Terje fra Maren ned til papiravfallet på Brennevinsmyra og leter frem de kartongene som har navn og telefonnummer påskrevet – og som har minimum 6 kartonger i én kartong. Fra denne usorterte haugen plukkes det to navn som sendes til Grønt Punkt i Oslo hvor det trekkes ut vinnere av hhv kr 10 000 og kr 100 000. Grønt Punkt forteller at de årlig betaler ut 1,6 millioner kroner fordelt på 120 vinnere av 10 000 og 4 premier av 100 000 kr.

Og vinnersjansene er store. I Lindesnesregionen har vi hatt flere vinnere de årene Drikkekartonglotteriet har pågått. Vår siste vinner var Ragnhild Moland Afzal som vant 10 000 i november.

Så oppfordringen er hermed gitt – SKYLL, BRETT OG STAPP og skriv navnet ditt på kartongen sammen med telefonnummer! Det kan lønne seg.

Snart 20 år

Returkartonglotteriet har eksistert siden 1997. Hvert år trekkes det ut 124 vinnere, som deler en pott på 1,6 millioner kroner. Hos Maren opplever de stadig kunder som tror at lotteriet ikke lenger er aktivt, og mange kartongkubber er uten navn.

I Norge bruker vi rundt to millioner kartonger hver dag. I gjennomsnitt 63 prosent av den resirkuleres.

– Drikkekartong er laget av såkalt jomfruelig fiber. Det vil si at det er første gang dette materialet er i omløp. Derfor kan fibrene i en innlevert drikkekartong ha opptil sju-åtte liv framfor seg, for eksempel som pizzakartong, sier administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt AS i en pressemelding.

Drikkekartongen presses til ballen og selges til papirfabrikker, hvor den kvernes opp, tilsettes vann og blir til nye papir- og papprodukter, blant annet kartong og teknisk papir, ifølge Grønt Punkt.